måndag 22 december 2014

Toscakaka lyxig!

Hej! 
Här kommer ett efterfrågat recept!
Ska Du göra något enkelt och väldigt gott.
Gör min lyxiga goda knäckiga toscakaka.

 
Christinas toscakaka.
 
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 gr smör
1 ägg
1 dl gräddfil
 
Glasyr:
100 gr hasselnötter
100 gr sötmandel
50 gr smör
1/2 dl strösocker
1 msk mjöl
1 msk sirap
1 msk mjölk
smör och ströbröd till formen.
 
Gör så här:
Skålla och skala mandeln.
Rosta hasselnötterna, rensa bort skalet (i en handduk).
Hacka hälften av nötterna och mandeln.
Resten ska vara hela.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull,
låt det inte koka.
Blanda allt.
 
Smeten: 
Rör samman mjukt smör och socker. 
Tillsätt sedan ägg, gräddfil och övriga ingredienser.
Smöra och bröa formen, slå i smeten.
Grädda i 25 - 30 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader.
Fördela toscasmeten över kakan.
Grädda mitt i ugnen i 5 - 10 minuter.
 
Låt kakan svalna en stund innan den lossas från formen.
 
Bara njut!
Är nästan som godast dagen efter den bakats!
Lycka till.
Hälsning Christina
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar